AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 100 / 2-6-05

Το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στη συνεδρίαση του της 1-6-05 απεφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία την ματαίωση της Γ.Σ της 4-6-05και ταυτόχρονα νέα σύγκλησή της για τις 19-9-05, και καταληκτική συνεδρίαση της 1-10-05 αιτιολογώντας πλήρως και επαρκώς τους λόγους με τις υπ’ αριθμ. 23 και 24 ανακοινώσεις του της 1-6-05.

I . Ο κυρίαρχος λόγος της ματαίωσης ήταν ο επικείμενος άμεσος κίνδυνος κατάργησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης , η κορύφωση της αγωνίας για την τύχη του ΕΤΑΤ που ζητά η ΟΤΟΕ και η ανάγκη διατήρησης των ανακλαστικών του αιρετού Δ.Σ., η λειτουργία του οποίου θα παρέλυε, απο ενδεχόμενη, παρετεταμένη, προεκλογική περίοδο στο Ταμείο, την ίδια ώρα που κρινόταν το ίδιο το μέλλον του.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν προηγούμενα γνωστή, αφού για π ρ ώ τ η φορά η ΟΤΟΕ μίλησε επίσημα και δραματικά (.. « Η Κυβέρνηση θα καταργήσει τα αλληλοβοηθητικά Ταμεία – Σωματεία; .» ) όπως ακριβώς είναι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, στην υπ’ αριθμ. 17/31-5-05 ανακοίνωσή της, που μας παραπέμπει σε 48ωρη απεργία. Τους φόβους της ΟΤΟΕ είχε προκαλέσει από το Σάββατο 28-5-05 ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας διακηρύσσοντας την πρόθεση για νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, που θα κατέλυε τα σωματεία – ταμεία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις κ.λπ.

II . Ήδη , από τις 24-5-05 με την υπ’ αριθμ. 2 ανακοίνωσή του ο «Σύλλογος Βοηθηματούχων
ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ»
, βασικός σύμμαχος του Συλλόγου της τ. Τράπεζας Εργασίας στον συνδυασμό «Παντραπεζική Συνεργασία – Δύναμη Ελπίδας» θεωρεί «συνδικαλιστική εκτροπή, νέο χτύπημα στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, πραξικόπημα.» κ.λπ τη σύγκληση της Γ.Σ της 4-6-05, με βασικό επιχείρημα ότι το Δ.Σ. του Ταμείου έχει 6 μήνες θητεία ακόμη και δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές. Απειλεί μάλιστα λέγοντας:. «Αντί να αξιοποιήσουν (το Δ.Σ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) αυτό το κρίσιμο ΕΞΑΜΗΝΟ με τις ασφαλιστικές εξελίξεις μεθοδεύουν διάσπαση και αντιπαραθέσεις στις αίθουσες των Ξενοδοχείων και της Σχολής Ευελπίδων.» , υπογραμμίζοντας ότι θα καταφύγουν στα Δικαστήρια.

Στις 31-5-05 με ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Δικηγόρου κ. Αργ. Καλφακάκου, όλο το ετερόκλητο συνονθύλευμα της « Παντραπεζικής Συνεργασίας – Δύναμη Ελπίδας» , δηλ. ο «Σύλλογος της τ. Τράπεζας Εργασίας, ο Σύλλογος της τ. Τράπεζας Μακεδονίας – Θράκης, ο ως άνω Σύλλογος «Βοηθηματούχων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ», οι συνδικαλιστές – συνταξιούχοι της τ. Ιονικής Τράπεζας Α. Ντίνος, Ι. Βέργος, Αγ. Καλογερά, ανώνυμοι συνδικαλιστές της «Εθνοκάρτας» και η ΔΗΣΚ της τ. Ιονικής Τράπεζας (κ. Μαρκάκης), α π ε ι λ ο ύ σ ε (εμμέσως, πλήν σαφώς) το Δ.Σ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ με δικαστική προσφυγή και απαιτούσε « ανάκληση της απόφασης για σύγκληση της Γεν. Συνέλευσης της 4-6-05», . «λαβαίνοντας
υπόψη τα θεμελιώδη και κρίσιμα ζητήματα που το Ταμείο μας αντιμετωπίζει στην
π α ρ ο ύ σ α χ ρ ο ν ι κ ή π ε ρ ί ο δ ο.»
κ.λπ. Φυσικά υπενθυμίζοντας τον εαυτό του αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα ζητούσε. επίσης την παραίτηση του αιρετού Δ.Σ του Ταμείου, για να διορίσει νέο το Δικαστήριο, αρκεί να είναι και οι ίδιοι μέσα!!!

III . Ενόψη της συγκυρίας της πιο πάνω παραγράφου I και των αιτημάτων που οι ίδιοι οι κακόπιστοι και ψευδολογούντες επικριτές διετύπωσαν (παρ. II ) το Δ.Σ. του ταμείου θέλησε να δώσει θετική και ενωτική διέξοδο στο δίλημμα, χωρίς να τους κατηγορήσει ότι υπεκφεύγουν και φυγομαχούν παραμονές της Γ.Σ, χωρίς να τους χαρακτηρίσει για τις απειλές τους και την εκ μέρους τους δηλωθείσα πρόθεση δικαστικής ακύρωσης της συγκληθείσης Γεν. Συνέλευσης της 4-6-05.

Σαν απάντηση λοιπόν στην εκ μέρους του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ικανοποίηση κ α ι του δικού τους αιτήματος κάνουν για μία ακόμα φορά το «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ», με καταφανέστατα ψευδείς ανακοινώσεις που εξέδωσαν στις 2-6-05 , τελώντας σε γνώση της αναλήθειας των ισχυρισμών τους και με πρόθεση να βλάψουν όχι μόνο τη τιμή και την υπόληψη των μελών του Δ.Σ του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά και να παραλύσουν την λειτουργία του στο κρίσιμο αυτό διάστημα.

Καταλογίζουν ότι «έφθασαν στις θέσεις αυτές» τα αιρετά μέλη του Δ.Σ « με τη βοήθεια και τη προστασία των αφεντικών τους τραπεζιτών» , τους ονομάζουν «νεκροθάφτες των εργασιακών τους δικαιωμάτων», «βάναυσους παραβάτες κάθε δημοκρατικής διαδικασίας», «περιφρονούνε εκατοντάδες συναδέλφους που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν στη Γ.Σ» (Σ.Σ: αυτοί που την προηγούμενη με εξώδικο ζητούσαν τη ματαίωση της δεν τους περιφρόνησαν, αλλά τους έκαναν ασκήσεις ετοιμότητας .) , ενώ κλείνουν το «δημοκρατικό τους ξέσπασμα» αποκαλώντας το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ «ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ» . προφανώς σε αντιδιαστολή με τα ΠΡΟΒΑΤΑ που αυτοί αιωνίως θεωρούν τα μέλη τους.

Αυτά τα καταφανέστατα υβριστικά δημοσιεύματα περιέχονται στην ανακοίνωση της 2-6-05 του Παραρτήματος Θεσ/κης του Συλλόγου της τ. Τράπεζας Εργασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος (για όποιον δεν κατάλαβε) και την ίδια ημέρα η «Παντραπεζική Συνεργασία – Δύναμη Ελπίδας», πέραν της τέχνης «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ» ισχυρίζεται ότι ένας από τους λόγους αναβολής της Γ.Σ ήταν «ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΩΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ » (;) του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ , ενώ ως επωδό χρησιμοποιεί για να καταγγείλει «την κρίση που υπάρχει στον Κλάδο και την ΟΤΟΕ για το ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ», την ίδια δηλ. κρίση που επικαλέστηκε , για να ζητήσει με εξώδικο την ματαίωση της Γ.Σ, την ίδια κρίση που τώρα επικαλείται γιατί.. ματαίωσε το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τη Γ.Σ, την ίδια τελικά κρίση που κατά βούληση μεταφράζει (αλλά δεν θα αποφύγει) και από τους πιο « πιστούς» της ψηφοφόρους, που βαρέθηκαν ν’ ακούν για το «ΚΑΚΟ ΤΟ ΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ», κάθε φορά που διαταράσσεται η ΣΥΝ – ασπισμένη τους ψυχική ισορροπία! Για τους πραματευτάδες της αγωνίας εργαζομένων και συνταξιούχων η δύναμη ΕΛΠΙΔΑΣ θα γίνει δύναμη ΛΕΠΙΔΑΣ , γιατί δεν μπορεί, διάολε, Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ κι αυτοί να προτείνουν ΛΥΣΗ στο υπαρξιακό τους πρόβλημα για τη νέα Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, την συνταξιοδότηση από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ των εν ενεργεία συναδέλφων που μεταγράφηκαν από την τ. Τράπεζα Εργασίας στην PROBANK , με την ίδια λογική που λυσσωδώς αγωνίστηκαν για την διαχείριση των αποθεματικών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , έστω κι αν η προσφορά της ήταν ασύμφορη, αρκεί να μην πάρουν τη δουλειά οι δύο Τράπεζες που ασφαλίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού του Ταμείου δηλ. η ALPHA BANK και η Eurobank , σε μία τελευταία προσπάθεια της Version « αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων ».

Δεν τους έκανε το Δ.Σ. το κέφι ( όπως και στην αποπεμφθείσα τ. Διευθύντρια του Ταμείου κα Φουντουλάκη) και. παραιτήθησαν!!! (Κουτσογιάννης – Γουγούλης – Αναστασίου), ζητώντας σήμερα να επανέλθουν. διοριζόμενοι από το Δικαστήριο , ως «εγγυητές», νέας δικαστικής περιπέτειας, που πλέον δεν μπορούμε ν’ αποκλείσουμε, αφού ο ένδικος συνδικαλισμός, τόσο στο Σύλλογό τους, όσο στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ αποτελεί το αποκλειστικό σωσίβιο των συντριπτικών τους ευθυνών απέναντι σ΄ αυτούς που τους ψηφίζουν ακόμα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ