7.3 C
Αθήνα
14 Ιανουαρίου 2023
2002-2011ΑνακοινώσειςΣυνδικαλιστική δράση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 105 / 29-11-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 105 / 29-11-2011

(Η παρούσα να μοιραστεί φωτοτυπημένη σε όλο το Προσωπικό)

 

Πέμπτη 01/12/2011

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με την Γ.Σ.Ε.Ε. και την Ο.Τ.Ο.Ε.

 

 

Καλούμε τα μέλη μας κι όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία που έχει καλύψει το Δ.Σ. του Σωματείου μας, γιατί είναι το μέτρο και της δικής μας δ ι α μ α ρ τ υ ρ ί α ς στην μονόπλευρη πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και των περικοπών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και η Τρόικα πάντα στην ίδια κατεύθυνση: Σε βάρος των εργαζομένων…

Σήμερα εντάσσονται δύο (2) Τράπεζες στο νόμο 4024/2011 (Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) με μοναδικό στόχο την μείωση (οριζόντια) των αποδοχών των εργαζομένων κατά 35%, γιατί δήθεν είναι Δ.Ε.Κ.Ο…

Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στον κοινό αγώνα, γιατί αύριο μπορεί να έρθει και η δική μας σειρά και ίσως βρεθούμε μ ό ν ο ι μας, αφού το μέτρο της οφειλόμενης αλληλεγγύης ουδέποτε το ακολουθήσαμε επαρκώς!

Μέχρι τώρα την αγωνιστική απραξία των εργαζομένων στην Eurobank την κάλυπτε η πετυχημένη διαπραγμάτευση του Δ.Σ. του Union με την Διοίκηση της Τράπεζας σε σειρά κατακτήσεων που πετύχαμε μέσω των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) που υπογράψαμε.

Κατά τη δύσκολη παρελθούσα τριετία της κ ρ ί σ η ς που έπληξε τη χώρα και επεκτάθηκε δραματικά στο τραπεζικό σύστημα και πάλι το Σωματείο μας ήταν ανάχωμα σε μισθολογικές μειώσεις για το Προσωπικό της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ο.Τ.Ο.Ε. συναδ. Σταύρος Κούκος κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της στις 16/11/2011 η Eurobank είχε μείωση δαπανών Προσωπικού (δεν αφορούσε ρυθμίσεις επιχειρησιακών και κλαδικών Σ.Σ.Ε.) για την τριετία 2009-2011: – 6,38% και μείωση Προσωπικού (δεν αφορούσε απολύσεις) για το ίδιο διάστημα: – 1,40%.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος για το υπόλοιπο, ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν: – 10,7% (μείωση δαπανών Προσωπικού) και – 5,18% (μείωση Προσωπικού).

Με υπολογισμό και των λοιπών Τραπεζών που έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος αυτοί οι δείκτες αντίστοιχα ανεβαίνουν περαιτέρω στο – 11,00% και το – 7,00%

Αυτή η θ ε τ ι κ ή για τους εργαζόμενους στην Eurobank εικόνα αποδεικνύει και την αξία του Σωματείου μας, αλλά αναδεικνύει και την πετυχημένη πολιτική συνεννόησης που είχε με την Διοίκηση της Τράπεζας διαχρονικά προς τελικό ό φ ε λ ο ς των εργαζομένων.

Με την ψήφιση όμως του νόμου 4024/2011 και ειδικά των διατάξεων του άρθρου 37 καταλύεται η συλλογική αυτονομία και ευνοείται ουσιαστικά η διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο, όπου ο κάθε εργοδότης είναι κυρίαρχος για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και της αμοιβής της.

Να γιατί πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί τώρα αφού τα αιτήματα της απεργίας άμεσα μας αφορούν ό λ ο υ ς!

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου (Union) Eurobank


 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακ. Union 107 / 09-01-2023/Δωρεάν Καρδιολογικός Απεικονιστικός Έλεγχος-Κάρτα Υγείας “Union Care for All-ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ELG”

Sofia Georgoudi

Καλή Χρονιά!

Sofia Georgoudi

Ανακ. Union 106/23-12-2022/Kαλές Γιορτές! Ημερολόγιο 2023 & Ατζέντα Union 2023

Sofia Georgoudi

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Συνεχίζοντας αποδέχεστε την πολιτική αυτή. Αποδέχομαι Περισσότερα