AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 128 / 23-1-06

Αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο του μονομερούς πολέμου κατά της Τράπεζας και του Σωματείου μας με πρωταγωνιστή τον Σύλλογο της τ.Τράπεζας Εργασίας και την υποκρισία – αδιαλλαξία της Ο.Τ.Ο.Ε. που σκόπιμα καλύπτει τις επιδιώξεις του. Θέλουν να γίνουμε άβουλα υποχείρια στις ορέξεις τους και να μην «ενοχλούμε» τον σε βάρος μας ανταγωνισμό: Τραπεζικό – κομματικό – συνδικαλιστικό. Θέλουν να κλείσουνε το The Mall και το Cosmos Θεσ/νίκης. Απόδειξη οι αποφάσεις της Εκτελ.Γραμματείας και του Γεν.Συμβουλίου της Ο.Τ.Ο.Ε. 20-01-06, όπου:
. Καταρρίφθηκαν επί της ουσίας οι αβάσιμες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις κατά του Σωματείου μας που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, για δήθεν βλάβη των συμφερόντων του κλάδου εξαιτίας της συμφωνίας Τράπεζας – Union.
. Στην πραγματικότητα πίσω από την απόφαση της ετερόκλητης πλειοψηφίας της Ο.Τ.Ο.Ε. υποκρύπτονται συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις και προσπάθειες εξυπηρέτησης αντίθετων τραπεζικών συμφερόντων από ορισμένους εργατοπατέρες.
. Η δήθεν «καθαίρεση» του Προέδρου του Σωματείου μας Στάθη Χαρίτου, από το αξίωμα του Γραμματέα του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Ο.Τ.Ο.Ε. εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία, αφού ο συν.Στάθης Χαρίτος πριν την έναρξη των διαδικασιών συνεδρίασης της Ε.Γ. της Ο.Τ.Ο.Ε. είχε ήδη παραιτηθεί απ’ αυτό! Σημειώνεται ότι το εν λόγω αξίωμα ουδέποτε είχε αποδεχθεί στην πράξη. Είναι αιρετός και παραμένει στη Διοίκηση της Ο.Τ.Ο.Ε. (Γεν.Σύμβουλος-Εκτελ.Γραμματέας).
. Η καθ’ όλα νόμιμη λύση που δόθηκε στο πρόβλημα μέσω της Ε.Σ.Σ.Ε. της 18-01-06 είναι επωφελής για τους εργαζόμενους και το συναλλασσόμενο κοινό, ισχύει μόνο για τα δύο συγκεκριμένα κατ/τα (σε σύνολο 350) και τους 16 εργαζόμενους που απασχολούνται σ’ αυτά (σε σύνολο 7.100) και δημιουργεί 8 νέες θέσεις εργασίας.
. Η ρύθμιση που πετύχαμε, τους μόνους που αφορά είναι οι 16 εργαζόμενοι στο The Mall και το Cosmos, οι οποίοι -ομόφωνα- από τις 19/1/06 ενυπόγραφα μας συγχαίρουν και μας ευχαριστούν για τη λύση που δώσαμε, υιοθετόντας τις προτάσεις τους, όπως τις διατύπωσαν στη μεταξύ μας συνάντηση στις 29-12-2005. Κατά τη δήλωση του Προέδρου της Ο.Τ.Ο.Ε. Δ.Τσουκαλά στη ΝΕΤ (Σάββατο 21-01-06) αυτοί οι συνάδελφοι είναι μετά ταύτα «δηλωσίες» (!) και οι επιπλέον αμοιβές που παίρνουν «αργύρια» !!!
. Κι ενώ οι πάντες δέχονται ότι νομικά η ρύθμιση που πετύχαμε (μείωση ωραρίου απασχόλησης και συναλλαγών – αύξηση αποδοχών – προϋπόθεση η γραπτή συγκατάθεση των εργαζομένων – αυστηρά 5νθήμερο κλπ) δεν επεκτείνεται ούτε στην υπόλοιπη Τράπεζα, ούτε στις άλλες Τράπεζες (δηλώσεις Κυβέρνησης στη Βουλή, εργατολόγοι, Τραπεζίτες κ.α.) η Ο.Τ.Ο.Ε. καλύπτει και δεν αντιδρά στη λειτουργία: 1.Της ΕΘΝΙΚΗΣ μέσα στα πολυκαταστήματα Κωτσόβολος και Media Markt, 9πμ-9μμ και Σάββατα 8πμ-3μμ, ούτε στην αντίστοιχη κατ/τος της στο Σύνταγμα, 6μμ-8μμ καθημερινά. 2. Της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και της ALPHA BANK στο Αεροδρόμιο, 9πμ-9μμ (καθημερινές, Σάββατα αλλά και . Κυριακές και αργίες!) 3.Της ALPHA BANK στο Φάρο Ψυχικού καθημερινά και με απογευματινό ωράριο συναλλαγών: Δε-Πε 3.30-7.30, Παρ 3.30-6.30.
. Η Ο.Τ.Ο.Ε. ενώ μας κατήγγειλε για την υπογραφή της Ε.Σ.Σ.Ε./18-01-06, είχε αποδεχθεί την από 12-7-2001 όμοια συμφωνία του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας την οποία η ίδια έχει προσυπογράψει, όπως και το από 9-3-2001 Πρακτικό Συμφωνίας του Συλλόγου της Εθνικής Τράπεζας που ρυθμίζει διαφορετικό ωράριο απασχόλησης απ’ ότι η Σ.Σ.Ε. της Ο.Τ.Ο.Ε. σε κεντρικές μονάδες της Εθνικής (βάρδιες από 7πμ μέχρι 8μμ, αλλά και Σάββατα !!!) Η υποκρισία περισσεύει .

• ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ (έγγραφα, φωτογραφίες)
  • ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ UNION
  • ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΠΟΡΤΑ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ