7.4 C
Αθήνα
16 Ιανουαρίου 2023
2012ΑνακοινώσειςΣυνδικαλιστική δράση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 141 / 11-05-2012

Από την Δευτέρα 14 Μαΐου ξεκινάει η εκλογική διαδικασία των μελών του Σωματείου μας για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του και των εκπροσώπων στα Συνέδρια της Ο.Τ.Ο.Ε. και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Παράλληλα διεξάγεται το δημοψήφισμα για την έγκριση της τροποποίησης του Καταστατικού μας σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση αλλαγής της επωνυμίας της εργοδότριας Τράπεζας μπορεί το Δ.Σ. με απόφαση του να αλλάξει αντιστοίχως και την επωνυμία του Σωματείου. Στο δημοψήφισμα αυτό ψηφίζουμε όλοι ΝΑΙ, όπως έδειξαν και οι ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γενικής μας Συνέλευσης στις 07/04/2012.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι-μέλη μας έχουν την ωριμότητα και τον ρεαλισμό να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και το αυτονόητο και δημοκρατικό εκλογικό τους δικαίωμα, χωρίς να επηρεαστούν από το ρευστό πολιτικό περιβάλλον και το θολό τοπίο διακυβέρνησης της χώρας.

Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη για την χώρα μας δίνη των γεγονότων και να σκεφτούμε καλά ότι πάνω απ’ όλα είναι η  δ ο υ λ ε ι ά  μας.

Αυτή μας έχει ενώσει όλους και αυτή είναι ο 1ος στόχος του Σωματείου μας για να υπερασπιστούμε.

Άπαντες πρέπει να αφήσουν τις Τράπεζες έξω από την κομματική τους ρητορική και τις ψηφοθηρικές ανάγκες του λαϊκισμού για την δική τους πολιτική επιδίωξη.

Αποτελεί μέγα σφάλμα της Τρόικας και των εκπροσώπων της η μη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών που ήδη έχουν υποστεί το «σοκ» των ζημιών εξ αιτίας του P.S.I.+ και της άσκησης της BlackRock στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια.

Θα πρέπει να καταλάβουν έστω και τώρα ότι οι Τράπεζες είναι συστημικές, αποτελούν την βάση της Οικονομίας και έχουν διασυνοριακά χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να συνδέονται με τις εθνικές ιδιαιτερότητες.

Οι Τράπεζες διαχειρίζονται τον κοινωνικό πλούτο που είναι οι καταθέσεις και αυτός δεν απαρτίζεται από τα κεφάλαια των μεγιστάνων του χρήματος που ήδη τα έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό. Οι καταθέσεις στην Ελλάδα σήμερα είναι η  λ α ϊ κ ή                        α π ο τ  α μ ί ε υ σ η  και αυτή πρέπει να διαφυλαχτεί.

Με αυτές τις σκέψεις δώστε και την δική σας απάντηση.

 

  • Ø ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
  • Ø ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
  • Ø ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Union Eurobank

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                             Γιάννης Σιδεράτος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακ. Union 107 / 09-01-2023/Δωρεάν Καρδιολογικός Απεικονιστικός Έλεγχος-Κάρτα Υγείας “Union Care for All-ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ELG”

Sofia Georgoudi

Καλή Χρονιά!

Sofia Georgoudi

Ανακ. Union 106/23-12-2022/Kαλές Γιορτές! Ημερολόγιο 2023 & Ατζέντα Union 2023

Sofia Georgoudi

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Συνεχίζοντας αποδέχεστε την πολιτική αυτή. Αποδέχομαι Περισσότερα