18 C
Αθήνα
17 Ιανουαρίου 2023
2012ΑνακοινώσειςΣυνδικαλιστική δράση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 18 / 15-10-2012

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην ως άνω 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 18/10/2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.) και στην συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως. Καλύπτει συνδικαλιστικά  ό λ α  τα μέλη του και τα καλεί να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα για την επιχειρούμενη νέα κατάλυση των βασικών τους εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι φόβοι που είχαμε εκφράσει με την ανακοίνωση μας Νο 8/13-09-2012 «ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ» επιβεβαιώνονται πλήρως μετά από ένα μήνα και η ανάλυση που κάναμε τότε είναι σαφέστατη και επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις.

Ο επικείμενος κίνδυνος για τους εργαζόμενους του χώρου μας γίνεται εντονότερος μετά την αναγγελία (05/10/2012) του deal της εξαγοράς της Τράπεζας από την Εθνική Τράπεζα, αφού το νέο σχήμα μόνο στην Ελλάδα θα απασχολεί πάνω από 19.000 τραπεζοϋπαλλήλους! (Σε επίπεδο Ομίλων με τις θυγατρικές και το εξωτερικό οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 52.000!)…

Πέραν της δεδομένης μεγάλης  ε π ι κ ά λ υ ψ η ς  των εκατέρωθεν μονάδων και καταστημάτων είναι προφανής ο στόχος του νέου σχήματος για                 μ ε ί ω σ η  του Προσωπικού, αφού ήδη οι δύο Τράπεζες έχουν περάσει στον έλεγχο των δανειστών (έχουν αντλήσει για τις ανάγκες ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κυρίως από τον μηχανισμό του ELA περί τα 68 δις ευρώ), ενώ για να  α ν α κ ε φ α λ α ι ο π ο ι η θ ε ί  το νέο σχήμα θα χρειαστεί περί τα 16 δις ευρώ (ήδη έχουν πάρει 7,4 δις ευρώ η Ε.Τ.Ε. και 4 δις ευρώ η Eurobank, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 5 με 5,5 δις ευρώ).

Η κεφαλαιακή εξάρτηση των δύο Τραπεζών από το Τ.Χ.Σ. είναι αδιαμφισβήτητη και το Τ.Χ.Σ. θα έχει ουσιαστικό λόγο στην «επένδυση» του, έστω και αν τυπικά το νέο σχήμα θα τελεί υπό κρατικό έλεγχο.

Προσοχή!

Οι «απαιτήσεις» της Τρόικας από την Κυβέρνηση είναι δεδομένες:

1. Αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης από το ωράριο λειτουργίας στον ιδιωτικό τομέα (διαφορετικό ωράριο μέσα στην ημέρα και στην εβδομάδα).

2. Αύξηση των ημερών απασχόλησης σε έξι (6).

3. Μείωση του ποσού αποζημίωσης και του χρόνου προειδοποίησης στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.

4. Αύξηση του ορίου ηλικίας για πλήρη συνταξιοδότηση, νέες μειώσεις των συντάξεων και των παροχών υγείας.

Όλα αυτά τα μέτρα – κατά την γνώμη μας – προορίζονται κ υ ρ ί ω ς για τους                                                τ ρ α π ε ζ ο ϋ π α λ λ ή λ ο υ ς, ενόψει της «συγκέντρωσης» του τραπεζικού τομέα και της συρρίκνωσης του Προσωπικού των Τραπεζών στον βωμό των «οικονομιών κλίμακας»…

Όποιος εφησυχάζει «στρουθοκαμηλίζει»…

Ήρθε η ώρα να αντιτάξουμε:

Την συνοχή και την ενότητα των εργαζομένων στα συνδικάτα

Την ενεργή αντίδραση μας στα αντιλαϊκά μέτρα

Την συσπείρωση στο Σωματείο μας και στην Ο.Τ.Ο.Ε.

Όλοι στην απεργία

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Union Eurobank

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                 Γιάννης Σιδεράτος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακ. Union 108/17-01-2023/Νέα προσφόρα Ίδρυμα Ευγενίδου-Πλανητάριο

Sofia Georgoudi

Ανακ. Union 107 / 09-01-2023/Δωρεάν Καρδιολογικός Απεικονιστικός Έλεγχος-Κάρτα Υγείας “Union Care for All-ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ELG”

Sofia Georgoudi

Καλή Χρονιά!

Sofia Georgoudi

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Συνεχίζοντας αποδέχεστε την πολιτική αυτή. Αποδέχομαι Περισσότερα