17.7 C
Αθήνα
19 Μαΐου 2023
2002-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 49 / 27-06-07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Νο 49/ 27-6-2007
 
Βαβέλ ανευθυνότητας στη διαχείριση
     κρίσης στα κτίρια της Τράπεζας στη Ν. Ιωνία
 
            Σήμερα και περί τις 13.40’ εκδηλώθηκε φωτιά στο υπόγειο του Β’ κτιρίου (ένα από τα 4 της Τράπεζας στη Ν. Ιωνία) προφανώς από τον σταθεροποιητή τάσεως του ηλεκτρικού ρεύματος (UPS) μ’ αποτέλεσμα την ολική διακοπή ρεύματος σ’ όλα τα κτίρια της Τράπεζας. Ο συγκεκριμένος χώρος «πνίγηκε» σε καπνούς και αναθυμιάσεις μ’ αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βγουν έξω, όπου τους «υποδέχτηκε» ο ανελέητος καύσωνας.
            Το Σωματείο μας επικοινώνησε αμέσως μ’ όσους θεσμικά συνεργάζεται για τα ζητήματα του Προσωπικού (Τομέας Ανθρώπινου Δυναμικού) και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων από τις Διευθύνσεις όλων των μονάδων της Τράπεζας που στεγάζονται στη Ν. Ιωνία και απασχολούν περί τους 2.000 εργαζόμενους, με κυριότερο την εκκένωση των χώρων και την επιστροφή των συναδέλφων στα σπίτια τους, αφού μη υπάρχοντος ηλεκτρικού ρεύματος δεν λειτουργούσαν τα p/c, τηλέφωνα κ.λπ., αλλά ούτε και ο κλιματισμός.
            Οι συνθήκες εργασίας είχαν γίνει ανυπόφορες, αλλά η διαχείριση του προβλήματος δεν ήταν ενιαία! Το λογικό ήταν να παραμείνει ένας αριθμός εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας και οι υπόλοιποι να φύγουν. Άλλες μονάδες αντιμετώπισαν σωστά την κρίση, άλλες όμως, όχι. Το ρεύμα τελικά αποκαταστάθηκε περί της 15.15’ αλλά η αναταραχή και τα παράπονα των συναδέλφων στον πιο πολυάνθρωπο χώρο της Τράπεζας παρέμειναν. Έπρεπε να βάλουμε εμείς τις φωνές με προφορικά και γραπτά διαβήματα, για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι υπεύθυνοι επικεφαλής των μονάδων στη Ν. Ιωνία σ’ ένα θέμα που η αντίδραση έπρεπε να είναι άμεση και ενιαία;
            Στα συγκεκριμένα κτίρια της Τράπεζας στη Ν. Ιωνία οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα: Μετακίνησης, ρύπανσης από παρακείμενο εργοστάσιο, ρύθμισης κυκλοφοριακού και χώρων στάθμευσης και κυρίως εξοντωτικού ωραρίου εργασίας, οι περισσότεροι. Για όλα αυτά έχουμε παρέμβει σε κάθε αρμόδια Αρχή, είτε της Τράπεζας, είτε της Πολιτείας, χωρίς να μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα. Είναι κρίμα να προστίθεται και έκτακτος κίνδυνος και η αντιμετώπισή του να είναι «χαλαρή», όταν διακυβεύεται η υγιεινή και η ασφάλεια της εργασίας. Η δημόσια αυτή προειδοποίησή μας εξαντλεί την από τη πλευρά μας καλοπιστία, γιατί η επόμενη θα είναι η ενεργοποίηση των εμπειρογνωμόνων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Απασχόλησης τους οποίους ήδη ενημερώσαμε.
 
Καλούμε κάθε εργαζόμενο σ’ όποια μονάδα της Tράπεζας κι αν εργάζεται να μας ενημερώνει έγκαιρα για παρεμφερή με τα ως άνω ζητήματα για την εκ μέρους μας ανάληψη της ευθύνης προς αντιμετώπιση της κατάστασης με κάθε τρόπο: Συνδικαλιστικό ή νόμιμο.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ. του Union Eurobank
 
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
      

                               ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΣΣΑΣ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 110 / 23-12-2011 / Εθνική Λυρική Σκηνή: Θέατρο «Ολύμπια»

afternet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 109 / 20-12-2011

afternet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 108 / 08-12-2011

afternet

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Συνεχίζοντας αποδέχεστε την πολιτική αυτή. Αποδέχομαι Περισσότερα