ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 55 / 06-09-07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 55/6-9-2007

ΤΟ UNION ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Ι. ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το θέμα δεν προσφέρεται για κανενός είδους εκμετάλλευση. Είναι εθνικό ζήτημα κι έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί, με εθνική ενότητα και ομοψυχία, όπως ακριβώς συμπεριφέρεται η απανταχού στον πλανήτη ελληνική ο μ ο γ έ ν ε ι α.
Το Δ.Σ. του Union με τις μικρές του δυνάμεις και χωρίς τυμπανοκρουσίες έπραξε το καθήκον του, όπως έπρεπε.
Δεν ξεχνάμε τους συναδέλφους μας στις περιοχές που επλήγησαν κι αυτούς που πρόθυμα εξυπηρέτησαν – πέραν του ωραρίου – τους πυροπαθείς συμπολίτες μας. Για όλα αυτά τα ζητήματα υπάρχει γόνιμη συνεργασία με την Τράπεζα της οποίας ο ‘Ομιλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφερε το πολύ μεγάλο ποσό των 60 εκ. ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων, γι’ αυτό και δημοσίως τον συγχαίρουμε. Οι επί μέρους προτάσεις μας που αφορούν τους εργαζόμενους των περιοχών που δοκιμάστηκαν, θα ολοκληρωθούν μετά από την ολοκλήρωση περιοδείας κλιμακίου του Δ.Σ. του Union στα καταστήματα αυτών των περιοχών. Ήδη, ξεκινάμε την Παρασκευή από τους νομούς Ευβοίας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας και θα συνεχίσουμε στα υπόλοιπα.

ΙΙ. ΔΩΡΕΑΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ, ΡΟΔΟ, ΤΗΝΟ, ΣΥΡΟ

Το Δ.Σ. του Union σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας προσφέρει μια κρουαζιέρα δωρεάν με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο “Ελ. Βενιζέλος” για την Πέμπτη 27-9-07 μέχρι και την Κυριακή 30-9-07 (αναχώρηση Πέμπτη 12:00 μεσημέρι) με προορισμό Μύκονο, Ρόδο, Τήνο και Σύρο. Στην προσφορά περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στο πλοίο.
Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες γι’ αυτό και πρέπει μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 10-9-07 να δηλώσουν συμμετοχή οι συνάδελφοι στο fax του Σωματείου (Νο 210 3609072). Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας κι αν χρειαστεί κλήρωση.

ΙΙΙ. ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η Τράπεζα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Union που δημοσιοποιήθηκε με την ανακοίνωση μας Νο 53/30-7-07 για ευνοϊκούς όρους χορήγησης τυχόν αδιάθετων μετοχών προς τους εργαζόμενους με την υπ’ αριθμ.5/2-8-07 ανακοίνωση της και την υπ’ αριθμ. 17/23-8-07 αντίστοιχη περί των όρων συμμετοχής μας στην αύξηση. Η διαδικασία θυμίζουμε λήγει τη Δευτέρα 10/9/2007, γι’ αυτό και οι συνάδελφοι που επιθυμούν πρέπει να σπεύσουν να εκμεταλλευθούν μία καλή ευκαιρία που τους προσφέρεται.

IV. ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θεωρούμε δεδομένη τη διευκόλυνση όλων των εργαζομένων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος για τις βουλευτικές εκλογές της 16ης/9/2007 από την Τράπεζα σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Για κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου για όποιο τυχόν πρόβλημα υπάρξει.
Το Δ.Σ. του Union θεωρεί επιβεβλημένο καθήκον τη συμμετοχή όλων στις εκλογές, αλλά υπενθυμίζει ότι είναι αυστηρά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΟΥΔΕΤΕΡΟ ως Σωματείο σε ό,τι αφορά την κομματική διαπάλη. Καθένας έχει τη φρόνηση και την ωριμότητα να πράξει ό,τι αυτός θεωρεί καλύτερο στην κάλπη.
Εμείς ώς εργαζόμενοι έχουμε τα δικά μας αιτήματα και προβλήματα τα οποία θα παλέψουμε όποια κι αν είναι η επόμενη Κυβέρνηση της χώρας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Union Eurobank