2012 Ανακοινώσεις Συνδικαλιστική δράση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 7 / 27-07-2012

Ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν για την πορεία του τραπεζικού συστήματος, καθ’ υπόδειξη της Τρόικας, η οποία εκπονεί τα σχέδια που καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, η Ο.Τ.Ο.Ε. πραγματοποιεί 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση στις Τράπεζες την Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Τα βασικά αιτήματα της Ο.Τ.Ο.Ε. είναι τα εξής:

• Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών να γίνει για όλες τις Τράπεζες, χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις, με στόχο το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, τις κοινωνικές ανάγκες και την απασχόληση.

• Η δημιουργία Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη προκειμένου να διασφαλίζεται η εξισορροπητική παρέμβαση του κράτους στη λειτουργία του συστήματος και η αποφυγή αθέμιτων πρακτικών σε βάρος της οικονομίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των κοινωνικών αναγκών.

• Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες με ειδική ρήτρα για την απασχόληση, είναι όρος που δεν αφορά μόνο στο κοινωνικό αγαθό της εργασίας, αλλά και στην εύρυθμη και δυναμική λειτουργία του συστήματος στις νέες συνθήκες, που απαιτούν ουσιαστική παραγωγική και ψυχική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες, στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

• Η Γ.Σ.Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες κινητοποίησης όλων των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, προκειμένου τώρα που διαμορφώνεται το νέο status στις Τράπεζες, να μην επικρατήσουν οι ψυχρές λογικές των οικονομικών συμφερόντων της Τρόικας και όσων εκ των τραπεζιτών αναζητούν ευκαιρίες στο μέσο της οικονομικής κρίσης, αποκόμισης υπερκερδών.

Το Δ.Σ. του Σωματείου καλύπτει την απεργία για τα μέλη του.

Για το Δ.Σ. του Union Eurobank

O Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                    Γιάννης Σιδεράτος

Δείτε επίσης