19.5 C
Αθήνα
24 Μαΐου 2023
2013ΑνακοινώσειςΣυνδικαλιστική δράση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νo 74 / 20-06-2013

Χθες, ανακοινώθηκε η συμφωνία της FAIRFAX (γνωστή, διεθνής εταιρίας συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και της Τράπεζας που αφορά την Αύξηση του                                             Μετοχικού Κεφαλαίου (Α.Μ.Κ.) της θυγατρικής της εταιρείας, Eurobank Properties (δυναμική                      ελληνική εταιρεία ακινήτων), ύψους € 200 εκ.

Η ως άνω αλλοδαπή εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει περίπου € 144 εκ. στην Α.Μ.Κ. της              Properties που σημαίνει ότι η θυγατρική της Eurobank θα εκτιναχτεί στην 1η θέση των εταιρειών              διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η FAIRFAX θα ελέγχει το 42% της εταιρείας (από το 19% που είχε) και η Eurobank το 33,5%,                αλλά και το management της Eurobank Properties για τα επόμενα επτά (7) χρόνια.                                            (Εφόσον το ποσοστό της παραμένει πάνω από το 20%).

Άμεσο, πρακτικό αποτέλεσμα αποτελεί η ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας,  μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της από το Τ.Χ.Σ. και την επαναγορά προνομιούχων τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης από την ίδια, στην οποία το ποσοστό  αποδοχής έφτασε τα € 297.697 εκ.

Το γεγονός αυτό εκπέμπει άμεσο μήνυμα αισιοδοξίας για την επαναφορά της Eurobank                         στον Ιδιωτικό Τομέα, όπου δομικά ανήκει.

Ταυτόχρονα όμως η επένδυση της FAIRFAX στην Eurobank Properties αποτελεί  έπαινο για την ίδια την εταιρεία και το στελεχιακό της δυναμικό, υπό την ηγεσία του κ. Γ. Χρυσικού, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FAIRFAX, κ. Prem Watsa, δημόσια αναγνωρίζει.

Η προέκταση όμως αυτής της επιχειρηματικής κίνησης έχει θετικό αντίκτυπο και στο επενδυτικό              κλίμα που έχει ανάγκη η χώρα, γιατί όπως λέει ο κ. Watsa:

«Οι Έλληνες έχουν περάσει μέσα από τεράστιες δυσκολίες, αλλά θεωρούμε ότι είναι πλέον ορατό το φως στο τέλος του τούνελ. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στους κύριους τομείς της Οικονομίας της, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις ξένες επενδύσεις και δημιουργώντας θετική δυναμική που θα συμβάλλει στην αύξηση της  απασχόλησης και την ενίσχυση της  ανάπτυξης στην χώρα…».

Το Σωματείο μας χαιρετίζει αυτήν την σημαντική συμφωνία (που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 3ου τριμήνου του 2013), γιατί δικαιώνει την πάγια θέση του σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις στην χώρα και η ανάπτυξη της Οικονομίας είναι προϋποθέσεις διατήρησης και αύξησης της απασχόλησης, δηλαδή του Πρώτου Στόχου των υγιώς σκεπτόμενων Συνδικάτων της χώρας σήμερα!

Η κυβερνητική σταθερότητα, το ήπιο πολιτικό κλίμα, η ομαλοποίηση των εργασιακών                     σχέσεων και η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων εργοδοτών – εργαζομένων,                 είναι βασικές παράμετροι επιτυχίας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ που είναι η έξοδος της χώρας από                               την κρίση χρέους και ελλειμμάτων…

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του Union Eurobank

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Στάθης Χαρίτος                           Γιάννης Σιδεράτος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακ. Union 139/16-05-2023/Γενική Συνέλευση Union-Σάββατο 27 Μαίου 2023-16:30-“Divani Caravel”

Sofia Georgoudi

Ανακ. Union 135/28-04-2023/Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία

Sofia Georgoudi

Ανακ. Union 134/27-04-2023/Αστική Εξερεύνηση στην Παριλίσια Περιοχή-Kυριακή 7 Μαίου 2023

Sofia Georgoudi

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Συνεχίζοντας αποδέχεστε την πολιτική αυτή. Αποδέχομαι Περισσότερα