19.5 C
Αθήνα
24 Μαΐου 2023
2002-2011ΑνακοινώσειςΣυνδικαλιστική δράση

Ανακοίνωση Νο 95 30/08/2011

 

Ανακοίνωση Νο 95 / 30.8.2011

 

(Να μοιρασθεί φωτοτυπημένη σε όλο το Προσωπικό)

 

 

 

 

Γεγονός η συγχώνευση EurobankALPHA BANK

 

Οι εργαζόμενοι μπροστά στη νέα πραγματικότητα

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / ισσες

 

 

 

Χθες ανακοινώθηκε από το Δ.Σ των δύο (2)  Τραπεζών η δρομολόγηση των διαδικασιών για την συγχώνευση τους , όπως σας είχαμε προαναγγείλει  με την χθεσινή μας ανακοίνωση.

 

 

 

Η παραπάνω συμφωνία των δύο μεγαλύτερων  ελληνικών Τραπεζών με την σύμπραξη της Paramount από το Κατάρ πιστεύουμε ότι θα δώσει επενδυτική πνοή στα λιμνάζοντα ύδατα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση του σε μία εποχή που ο τόπος έχει ανάγκη ιδιωτικών επενδύσεων με ταυτόχρονη μείωση των δημοσίων δαπανών και στόχο την επαναφορά της Εθνικής Οικονομίας στα πρωτογενή πλεονάσματα.

 

 

 

Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αγωνιούν , όχι μόνο για την επιτυχή έκβαση αυτού του επιχειρηματικού εγχειρήματος , αλλά και για το δικό τους εργασιακό μέλλον.

 

 

 

Κοινή πεποίθηση είναι ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για την δεινή θέση στην οποία περιήλθε η χώρα και κατ ‘ επέκταση της δημοσιονομικής διαχείρισης , το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

 

 

 

Αυτονόητο είναι , λοιπόν, να μην πληρώσουν αυτοί το <<μάρμαρο>>.

 

 

 

Αυτή συνοπτικά είναι η δική μας προσέγγιση στο όλο ζήτημα και αυτή επικοινωνούμε με το συνημμένο Δελτίο Τύπου , όπως οφείλουμε , μετά την ανακοίνωση της σύμπραξης των δύο Τραπεζών.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ  29/08/2011

 

 

 

 

 

Η σημερινή κοινή ανακοίνωση των Διοικ. Συμβουλίων των Τραπεζών Eurobank και Alpha Bank δρομολόγησε την μεγαλύτερη συγχώνευση που συντελείται στους κόλπους του ελληνικού πιστωτικού συστήματος.

 

 

 

Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος δεν αναιρούν τις επισημάνσεις μας στο από 28/08/2011 Δελτίου Τύπου μας.

 

 

 

Αντίθετα το επιβεβαιώνουν πλήρως.

 

 

 

Σαφώς ευχόμαστε την επιτυχή έκβαση στην προσπάθεια των δύο (2) τραπεζών , αλλά εκ καθήκοντος και λόγω μακράς πείρας σε συγχωνεύσεις – εξαγορές Τραπεζών είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε και τις προϋποθέσεις επιτυχίας της δρομολογηθείσας σύμπραξης.

 

 

 

Η διασφάλιση της απασχόλησης και η εργασιακή ειρήνη είναι θεμελιώδεις αρχές που θα πρέπει να γίνουν σεβαστές στην πράξη.

 

Η ίση απόσταση στο δικαίωμα και στην υποχρέωση θα πρέπει να είναι οι άξονες της πολιτικής στην ενιαία Διοίκηση του νέου σχήματος για τον πληθυσμό και των δύο (2) τραπεζών.

 

 

 

Το εγχείρημα δεν προσφέρει μόνο λύσεις, αλλά δημιουργεί και προβλήματα τουλάχιστον με τις υφιστάμενες διαφοροποιήσεις στους όρους αμοιβής , εργασίας και ασφάλισης του προσωπικού των δύο Τραπεζών.

 

 

 

Είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων τουλάχιστον αυτούς που πιστεύουν στα ιδιωτικό – οικονομικά κριτήρια λειτουργίας του συστήματος.

 

 

 

Η διάθεση μας είναι ενωτική προς κάθε κατεύθυνση , όχι όμως και η <<ωραιοποίηση >> της αλήθειας.

 

 

 

Μεγάλο μέρος αυτής της αλήθειας είναι ότι οι οικονομίες κλίμακας που είναι βασικό ζητούμενο αυτών των συγχωνεύσεων θα πρέπει να ξεκινήσουν από το λειτουργικό  /  διοικητικό κόστος και όχι από το αντίστοιχο εργατικό που στις ιδιωτικές τράπεζες και  εξορθολογισμένο ήταν και ανταποδοτικό της προσφοράς των εργαζομένων σ΄ αυτές. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που είχαμε εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων της Eurobank η οποία μόλις μέσα σε μία 10ετία είχε κατακτήσει την καταξίωση της στο ελληνικό Τραπεζικό σύστημα ως μία ραγδαία αναπτυσσόμενη και δυναμική Τράπεζα με προσωπικό εργατικό, αποδοτικό και υψηλά καταρτισμένο.

 

 

Αντίστοιχο θεωρούμε το έμψυχο δυναμικό της Alpha Bank και θα συμβάλουμε με όσες δυνατότητες έχουμε στην ομαλή συνύπαρξη των δύο πληθυσμών στην ενιαία πλέον Τράπεζα.

Για  το  Δ.Σ.  του  Σωματείου  ( Union) Eurobank

 

Ο  Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

 

Στάθης  Χαρίτος                         Γιάννης  Σιδεράτος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακ. Union 139/16-05-2023/Γενική Συνέλευση Union-Σάββατο 27 Μαίου 2023-16:30-“Divani Caravel”

Sofia Georgoudi

Ανακ. Union 135/28-04-2023/Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία

Sofia Georgoudi

Ανακ. Union 134/27-04-2023/Αστική Εξερεύνηση στην Παριλίσια Περιοχή-Kυριακή 7 Μαίου 2023

Sofia Georgoudi

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Συνεχίζοντας αποδέχεστε την πολιτική αυτή. Αποδέχομαι Περισσότερα