18.6 C
Αθήνα
7 Οκτωβρίου 2022
EΣΣΕΣυμβάσεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2004

Μεγάλη επιτυχία του Union
ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2004
Η 1η και μοναδική στον τραπεζοϋπαλληλικό χώρο για φέτος

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δεν πέρασαν ούτε 20 ημέρες από το κλείσιμο της διετούς κλαδικής Σ.Σ.Ε. της Ο.Τ.Ο.Ε. με τις Τράπεζες (30-6-04) και το Σωματείο μας έκλεισε ένα σύντομο αλλά ουσιαστικό κύκλο διαπραγματεύσεων με την Διοίκηση της Τράπεζας και σήμερα υπέγραψε μαζί της ι κ α ν ο – π ο ι η τ ι κ ή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) με οικονομικές, ασφαλιστικές και θεσμικές παροχές για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.

– Η Ε.Σ.Σ.Ε. μεταξύ Τράπεζας και Union Eurobank είναι μ ο ν ο ε τ ο ύ ς διάρκειας (αφορά το 2004), γεγονός που μας επιτρέπει να επανέλθουμε του χρόνου με νέα αιτήματα προς την Τράπεζα.

– Η Ε.Σ.Σ.Ε. που υπογράψαμε είναι η πρώτη και μάλλον η μοναδική για φέτος σ’ όλο τον τραπεζοϋπαλληλικό χώρο όπου λειτουργούν πρωτοβάθμια Σωματεία.

– Για την υπογραφή της δεν θυσιάστηκε ούτε ένα απεργιακό ημερομίσθιο των εργαζομένων στην Τράπεζα, αφού όπως και οι προηγούμενες Ε.Σ.Σ.Ε. της Τράπεζας με την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση του χώρου (Union Eurobank), δηλ. οι αντίστοιχες των ετών 2002 και 2003, υπεγράφη μετά από εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στα δύο μέρη (Τράπεζα-Σωματείο).

– Την φετινή Ε.Σ.Σ.Ε. υπέγραψαν εκ μέρους της Τράπεζας ο Διευθ.Σύμβουλός της κ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ και η Διευθύντρια Ανθρ.Δυναμικού κα ΘΕΑΝΩ ΖΑΜΠΕΛΛΑ, ενώ εκ μέρους του Σωματείου μας την υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ και ο Γραμματέας του Δ.Σ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΣΣΑΣ. Οι ως άνω δύο συνάδελφοι και τα άλλα μέλη του Προεδρείου του Union ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΑΤΟΣ (Αναπλ.Πρόεδρος), ΔΗΜ.ΓΚΡΙΤΖΑΛΑΣ (Εφορος-Αναπλ.Ταμίας) και ΔΗΜ.ΚΥΒΕΛΟΣ (Γραμματέας Υ.Α.Ε.) αποτέλεσαν την διαπραγματευτική ομάδα του Union.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2004 ΤΟΥ UNION

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ:
1. Μειώνεται από 1-8-04 το επιτόκιο των προσωπικών δανείων των εργαζομένων από 2,5% σε 2%. Αφορά όλα τα νέα δάνεια που θα συναφθούν στο εξής και καταλαμβάνει το χρεωστικό υπόλοιπο κατά την 1-8-04 όλων των υφιστάμενων.
2. Μειώνεται από 1-9-04 το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων των εργαζομένων από 9% σε 8,5%.
3. Αυξάνεται το εφάπαξ, έκτακτο βοήθημα γάμου
των υπαλλήλων από 1.000
σε 1.100 από 1-7-2004.
4. Αυξάνεται το μηνιαίο επίδομα γέννησης τέκνων κατά 6
για το 1ο και το 2ο παιδί και κατά 10 για το 3ο παιδί και άνω κατά κατηγορία. Εναρξη ισχύος παροχής: 1-7-2004.
5. Αυξάνονται τα χρηματικά βραβεία της Τράπεζας προς τα αριστεύσαντα τέκνα ή και τους υπαλλήλους της ως εξής:
Α. Κατά 100
στους αριστούχους απόφοιτους Γυμνασίου.
Β. Κατά 200
στους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου.
Γ. Κατά 300
στους 10 πρώτους εισαγόμενους στα Α.Ε.Ι.
Δ. Κατά 500
σ’ όσους ανήκουν στον συνδυασμό της ως άνω (Β) και (Γ) κατηγορίας.
Ε. Κατά 1000
στους αριστούχους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. που ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές

Β. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ :
1. Το ασφάλιστρο που καταβάλλεται από την Τράπεζα στο υπάρχον συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Alico και αφορά το τμήμα των αποδοχών του υπαλλήλου πάνω από το πλαφόν του Ι.Κ.Α. (σημερινό ποσό 2.058,25€) αυξάνεται από 1-8-2004, κατά 1 μονάδα και γίνεται από 8% σε 9%.
2. Αυξάνεται ο αριθμός των ετησίως καλυπτόμενων περιστατικών κινητής και ακίνητης προσθετικής στις οδοντιατρικές εργασίες και από 7 γίνονται 10, από 1-8-04.
3. Αυξάνεται κατά 5 μονάδες (από 15% σε 20%) η επί των ασφαλίστρων της EFG Ασφαλιστικής Ζωής παρεχόμενη έκπτωση για τις ασφάλειες ζωής-ανικανότητας που συνδέονται με τα στεγαστικά δάνεια του προσωπικού, από 1-9-04.

Γ. ΘΕΣΜΙΚΑ:
1. Θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα της αυτοπρόσωπης παρουσίας στις συνεδριάσεις του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Τράπεζας (άρθρο 14 του εσωτερικού Κανονισμού-Οργανισμού της Τράπεζας), κάθε προσφεύγοντος υπαλλήλου για την ουσιαστική στήριξη της προσφυγής ή και του παραπόνου του.
(Η θεσμική αξία της ως άνω ρύθμισης είναι τεράστια για τους εργαζόμενους σ’ ένα Συμβούλιο όπου η Τράπεζα εκπροσωπείται με 3 εκπροσώπους της και το Σωματείο με 2, όχι μόνο γιατί αφορά την α ξ ι ο λ ό γ η σ η του προσωπικού, αλλά και κάθε άλλο εργασιακό παράπονο του υπαλλήλου για το οποίο ήθελε καταθέσει σχετική προσφυγή).
2. Μειώνεται από φέτος ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος υπηρεσίας κάθε υπαλλήλου της Τράπεζας για τη λήψη στεγαστικού δανείου σύμφωνα με τους όρους των κλαδικών Σ.Σ.Ε. της Ο.Τ.Ο.Ε. και από 8 γίνεται 7 χρόνια (δι’ αυτού του τρόπου αυξάνονται οι δικαιούχοι στεγαστικών δανείων).

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θ’ ακολουθήσει ειδική έκδοση του Union με περισσότερες πληροφορίες και ανάλυση για τις ρυθμίσεις της ως άνω Ε.Σ.Σ.Ε. έτους 2004 που υπογράψαμε μετά από καλή συνεργασία με την Διοίκηση της Τράπεζας.
Πρώτο συμπέρασμα και σύνθημα για την περαιτέρω πορεία μας έιναι:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙΚΟ
ΕΝΙΑΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ UNION EUROBANK

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ε.Σ.Σ.Ε. για την Πολιτική Πρόληψης & Καταπολέμησης της Βίας & Παρενόχλησης στην Εργασία (20/05/2022)

gmichalatos

Ανακ. Union 046/24-05-2022/Υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. (20-05-2022) για την Πολιτική Πρόληψης & Καταπολέμησης της Βίας & Παρενόχλησης στην Εργασία

gmichalatos

Ανακ. Union 216/15-06-2021/Υπογραφή Τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 09-06-2021

gmichalatos

Χρησιμοποιούμε cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Συνεχίζοντας αποδέχεστε την πολιτική αυτή. Αποδέχομαι Περισσότερα